Träningstävling på Balders i strålande väder

Idag var det dags för banträningstävling eller banlöpning eller bara en himla skojig kväll! Vädret var perfekt med strålande sol och inte allt för varmt. Vi var 9 st som deltog vilket var superskoj eftersom det var första gången som jag drog ihop en liten löpkväll. Det var även några åskådare med som Mickes föräldrar, Ove Fredriksson, Thomas Helleberg, några som Erkki kände samt våran förstetidtagare och allkunnige Esbjörn Wiberg! Känns bra att ha erfarna som deltar så man vet antalet varv, vart man ska starta och så speciellt för de distanser som jag själv inte springer eller har deltagit i på annat sätt! Att se det på tv är en helt annan sak än att ställa upp själv! Sen måste jag ju erkänna att jag kanske inte slaviskt följer just 1500m eller 3000m! :-). De distanser som fanns att delta i förutom de två nämnda var 800m 400m och 100m. Himla kul att så många deltog i många distanser men till nästa gång blir det nog nån fler eller att någon sträcka byts ut för det finns önskemål om ett till tillfälle och självklart ska vi tillgodose det.

Som första sträcka 3000m detog följande personer: Erkki Onkamo, 12.00.4, Jonas Wiberg 12.04.8 och Gunnar Israelsson 12.22.6. Vi andra hejade på och tog tid! Hade ju tur att ha Esbjörn med som kunde ta exakt tid med hundradelar å allt! 🙂 Micke sprang 1000m som dels hare och dels uppvärmning! Tur att man tog tid annars hade haren fått ge upp efter 100 m.

Därefter blev det 800m och då var det min första sträcka för kvällen och jag var lite orolig över om jag skulle känna av astman/allergin eftersom jag hade glömt att tagit Bricanylen men tyckte ju att på Balders finns det ju inte lika mycket blommor som i skogen! 🙂 Fick ändå svårt att andas efter 240 nästan 300 m och efter det blev det till att plåga sig de sista varvet. Tyckte ändå att jag fick lite mera fart på slutet då jag nästan var i mål men det var så dags då. De som deltog i 800m var följande: Micke Westin 2.19.2, Nils Dahlin 2.16.7, Annika Wallin 2.48.3, Ellinor Kempe 3.24.5. Jag gjorde en dåligt tid… Hade visserligen 3.36 sist jag körde ute men med stark motvind på ena långsidan så enligt det var det en förbättring med drygt 12 sekunder men försämrade mig med drygt 1 sekund sen inomhus SM Huddinge fast det går inte att jämföra inomhus med utomhus så lite nöjd får jag ju vara. Kan jag andas så blir det ju ännu bättre! 🙂

Sträcka 3 på programmet var 1500m som hade minst deltagare så risken är att den ryker till nästa gång så vi kan ta in 5000m om det är ett större intresse till den sträckan. De som deltog var Erkki Onkamo 5.37.5 och Jonas Wiberg 5.50.0. Micke deltog lite på sidan av och fick vara hare!

Näst sista sträckan som också var den kortaste alltså 100m fick vi köra i två heat mest för att det var så många som ville vara med! För det är ju så att 100m känner många att den sträckan är överkomlig så det var himla skoj! Tiderna där blev Micke Westin 14.0, Mats Kempe 14.3, Annika Wallin 15.8, Gunnar Israelsson 16.3, Erkki Onkamo tyvärr föll hans tid bort men runt 16.6, Ellinor Kempe 17.1 första gången sen 16.8.

Som sista sträcka för kvällen blev 400m och den får bli sist eftersom man inte kan göra nåt mer efter den sträckan! Men bara för att jag alltid säger så fick jag springa den två gånger ikväll… Min tid föll bort så jag tog den en gång till och hade sån tur att jag fick med Erkki som draghjälp! Det var himla tur för jag sprang bättre andra gången än första! Undra om man får ha hare med sig på 400m. 😀 Den som vann var inte helt otippat Micke Westin som fick tiden 1.04.8, Jonas Wiberg 1.14.7, Mats Kempe 1.15.4, Erkki Onkamo 1.17.9, Gunnar Israelsson 1.18.2 och jag blev sist med tiden 1.36.2 och det var den registrerade tiden för andra varvet. Kände mig lite lätt kräkfärdig efter första varvet! 🙂 Men det kändes något bättre varv två men har ju ingen aning om hur bra eller dålig den tiden var kan ju vara så att den var snabbare men den var 12 sek sämre än SM så det var superdåligt… Att förlora 12 sek bara för att det är utomhus verkar inte så troligt eftersom det var näst intill vindstilla idag men känner att jag har tappat snabbhet och kvickhet så det får jag ta och träna upp nu under sommaren och även sen så jag är lite bättre inför tävlingarna till vintern och givetvis utomhus SM som kommer att vara i Gävle 2013!

För att summera dagens banlöpningsträningstävling så var det en lyckad kväll med många deltagare och väldigt fint väder! Jag hoppas på att flera dyker upp till nästa gång som får bli senare i sommar och ska innan dess träna på mitt stoppur för att se hur det fungerar.

// Ellinor Kempe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *