Trailserien rullade vidare med Bredsandsloppet

Redo för ytterligare ett lopp i trailserien!

Bredandsloppet avgjordes i år torsdagen 17 augusti med start och mål på Stockviks skidstadion. Loppet springs på några av de finaste stigarna på Södra berget, men även bitvis på betydligt oländigare terräng.

Loppet ingår som den sjätte deltävlingen i “Trailserien – Skog, Berg och Hav” och totalt 104 deltagare tog sig i mål på de tre distanserna 2 km, 6 km och 16 km. Bland dessa fanns två öbackingar i form av Monica Bystedt och undertecknad (Micke W) som båda har deltagit i samtliga deltävlingar hittills. Nu återstår ”bara” Fågelberget Night Trail (torsdag 26 oktober) och Rödvinsmyrans terränglopp (datum ej klart). Planen är att delta även på de båda återstående loppen om inget oförutsett tillstöter.

Eftersom loppet går på kvällen var det bara skönt att solen lyste och de dryga 20 graderna i skuggan gjorde att man inte behövde frysa efter målgången på mellandistansen (6 km) som undertecknad sprang. Monica däremot kämpade sig igenom den längsta sträckan och eftersom starten var så pass sent så var det nära solnedgång även när de snabbaste löparna kom i mål.

Monica tog en fin sjätteplats, vilket gjorde att det klirrade in några extra poäng till totalställningen. De 10 första på den längsta distansen får nämligen poäng i en fallande skala med 20 poäng till vinnaren, 18 till tvåan osv ner till 6 poäng till den som kommer på tionde plats. Alla övriga deltagare (inklusive deltagarna på alla resterande distanser) får 5 poäng som tack för ansträngningen! Själv kom jag 5:a på mellandistansen, vilket alltså ”bara” resulterar i 5 poäng till totalställningen. Men som vanligt är det väldigt roligt och lite spännande att ställa sig på en startlinje och det allra viktigaste är ju alltid att ha KUL!

// MW