Terrängserien avslutad

Då var året kommunterrängserie avslutad. I år genomfördes samtliga fem deltävlingar på Bondsjöhöjdens skidstadion. Den första, tredje och femte tävlingen avgjordes på den gamla vanliga bansträckningen, 2 varv på en knappt 2,8 km lång bana ger 5,6 km totalt (även om undertecknads gps-klocka upprepade gånger påpekat att banan är något kortare …). Tilläggas bör att de yngre springer antingen ett varv eller kortare ändå, beroende på ålder.

Tävling 2 och 4 avgörs på en sprintbana då deltagarna springer 1, 2 eller 3 varv på en knappt 1 kilometer lång bana. Mycket raffinerat och spännande upplägg med många spännande spurtstrider.

Mycket glädjande var att inte mindre än 338 starter gjordes av barn och vuxna totalt under serien. Det ger en snitt på 67 deltagare per tävling, vilket kan jämföras med 41 för 2009 och 31 för 2008. En kraftig ökning alltså. Nu återstår för oss tillsammans att arbeta för en ytterligare ökning till nästa år.

Notabelt från den fjärde deltävlingen var att Micke Westin sprang den korta banan för tredje gången och lyckades pricka sluttiden 10.29 för tredje gången! Dessutom tog Sandra Sjölander sin fjärde raka seger. Hon firade detta med att åka utomlands och på så sätt öppna för en ny segrarinna i den sista tävlingen. Nu hade nog Sandra fått svårt att vinna den ändå eftersom Johanna Bergman för första gången ställde upp utan barnvagn! Johannas sluttid skvallrar om att Sandra behövt överträffa sig själv för att på allvar ha kunnat hota. Men man vet aldrig och vi ser framemot nya fighter nästa år. Då kommer även Annika Wallin att delta. Hon fick diagnosen ”hopparknä” efter den tredje tävlingen, men fanns ändå med på startlinjen i den sista!! Tänk om fler hade en sådan vilja att genomföra tävlingar!

Lite kuriosa är också att undertecknad (Micke) tog sin 15:e raka deltävlingsvinst i Kommunterrängserien. Men helt klart är att de yngre kommer allt närmare med Marcus Strömsten, Martin Fryklund och Torbjörn Engberg i spetsen. Lägg därtill ytterligare ett års träning för Magnus Neuman och Willy Gahlin och en frisk Per Edström samt ytterligare några nya (och gärna gamla) stjärnskott så blir det nog så tufft att ta den 16:e vinsten i rad …

Nu var det ju inte bara det totala deltagandet som var utmärkt detta år utan även många av klubbens löpare utmärkte sig. Hör bara här: Micke Westin 5 starter, Sandra Sjölander och Magnus Neuman 4 starter, Annika Wallin 3, Anna Fohlin, Julia Flink, Lars Westberg och Lars Wikberg 1 var. Utöver detta deltog flera som tränar med oss med tävlar för andra klubbar; Johanna B, Per E, Willy G och Martin F, samtliga med 3 starter.

Även i år slutade bägge seniorklasserna med totalsegrar för Öbacka. Tjejernas serie vanns av Sandra med fjolårssegrarinnan Annika på andra plats. Bland killarna vann Micke serien för tredje året i rad och Magnus N slutade ”bara” femma trots 2 tredje- och 2 fjärdeplatser i de enskilda tävlingarna.

I år genomförs en gemensam prisutdelning för alla klubbar tisdagen den 9:e november kl 18.30 i matsalen på Bondsjöhöjdens skola. Välkomna då!!

Slutställning i Kommunterrängserien 2010

// MW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *