Stormig säsongspremiär

Idag har jag försökt springa en mil i storm. Det gick lika bra som vanligt när det blåser…eller bara lika bra som vanligt. Verkar ha en standardtid på sådär 38:20-38:40 oavsett yttre förhållanden. Kan ju tycka det borde gå snabbare i bra förhållanden. Det enda som verkar vara bra är om det egentligen är en halvmara, då går det visst ofta fortare första milen än om det bara är 10km. Får utvärdera det🤔. Tanken när jag började fundera över detta lopp var att jag skulle ligga klistrad i rygg på farthållarna för 37 min. Men det var innan det skulle visa sig blåsa storm. Och innan den bra känslan från 14 dagar sedan blåst bort (haha). Men jag anmälde mig ändå, typ kl 23,48 i natt. Och tänkte nästan åka tillbaka hem utan att starta när jag klev ur bilen. Hatar blåst, tar mig knappt framåt. Och så gick det som det gick.

Tungt hela vägen men ett litet uppsving i mitten. Kanske det var lite medvind där (fast det kändes som motvind hela vägen). Sen kom ett plastband som slitit sig och överföll och trasslade in han framför och nästan mig innan det blev uppför och låren dog helt tillsammans med all fart. Och lite mer motvind på det. 38:45.

Nä, nu får jag sluta med bortförklaringar…det var trots allt sådana som persade och gjorde fina lopp trots yttre förhållanden. Och jag brukar ju hamna runt den tiden så kanske ska vara rätt nöjd. Tappade trots allt mindre andra halvan än jag trodde jag skulle göra med tanke på känslan första 5. Men det borde finnas utvecklingspotential och jag ska fan under 37. En annan dag…

/Jenny R

Medaljens framsida från Premiärmilen 2022 (reds kommentar).