Stockholm Marathon anno 2014

Sex öbackalöpare, Carl-Johan Stenmark, Kennet Svensson, Lovisa Wahlgren, Jenny Rutström, Joakim Löfberg och Gunnar Israelsson, korsade mållinjen på klassiska Stockholm Stadion. Ett fantastiskt lopp med ett rejält öppningstempo av Jenny Rutström, som passerade halvvägs på 1,26 och slutade 26:a totalt, 16:e på SM och ett nytt personligt rekord med över tio minuter. En tuff öppning avslutades dock med tung avslutning där sista milen gick på över 46 minuter, vilket normalt är promenadtempo för Jenny. Lite synd att missa sub tre timmar med ynka 47 sekunder, men med lite mer uthållighet bör den gränsen inte vara något problem. Kennet Svensson knep en 14:e plats sitt 14:e Stockholm Marathon i klassen M65+. På söndagen avgjordes Minimaran för ungdomar upp till 17 år. I klassen flickor 15 år blev Lovisa Henning fyra, sekunden efter trean och 14 sekunder efter segraren. Inga problem dock att köra intervaller 8 x 1000 m bana dagen efter i snitt ca 3,40.