Klubbrekord på 800 m i Sundsvall

Torsdagen den 15:e september fanns åter möjligheten att prova på att tävla på bana på Baldershov i Sundsvall. Kyligt höstväder med friska vindar gjorde att förutsättningarna för bra tider inte var de bästa. Sex tappra löpare och ungefär lika många åskådare fanns på plats när kvällen inleddes med 3000 meter.

De båda deltagarna från Öbacka, Annika Wallin och Micke Westin, kom först i mål i sina respektive klasser. Annika förbättrade sin tid från 2010 med 14 sekunder till 12.11, vilket också är personligt rekord utomhus. Det personliga rekordet inomhus lyder på 11.57 och det sattes tidigare i år på IV-SM i Karlskrona.

Kvällens huvudmålsättning för Micke var att försöka slå Torbjörn Forslunds 10.46 från 2006 som till denna kväll var gällande klubbrekord i M35. Detta lyckades och det nya M35-rekordet lyder numera på 10.24.

Efter tio minuters vila var det dags för 800 meter. Annika, som hade känning i framsidan på ett lår, valde att stå över eftersom Bålleterrängen väntade bara tre dagar senare. Micke hade aldrig sprungit en så kort sträcka på tävling förut och ställde upp mest på skoj. Den korta vilan gjorde att benen stumnade redan efter 100 meter och farten fick sänkas för att hela sträckan skulle orkas med. Tiden 2.35 är väl inget att skryta över, men den kommer ändå att gälla som klubbrekord både för seniorer och M35 eftersom ingen manlig öbackalöpare sprungit 800 meter på tävling tidigare.

Slutligen ska ett stort tack riktas till Stig Henriksson och The Freerunners som ordnar dessa trevliga tillställningar. Man kan bara önska att fler tar chansen att pröva på att springa på bana under inte alltför allvarliga omständigheter framöver.

// MW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *