Katarina årsdebuterade med en utlandsmara i Brighton

Nummerlapp, medalj och såklart Öbackas röd-vit-svarta tävlingslinne efter ett fint lopp av Katarina i Brighton.

Tävlingssäsongen börjar så smått att rulla igång och varför inte börja rejält med en helmara utomlands? Det gjorde i alla fall Katarina Rönngren som sprang Brighton Marathon i söndags (2 april). Totalt över 8000 deltagare i mål på maratondistansen och utöver det fanns även ett 10 km-lopp och ett barnlopp. Totalt ca 12500 deltagare.

Katarina var nöjd med loppet, känslan och att inte ha känt av hälen alls. ”Behöver träna lite fler långpass för att orka bättre på slutet” summerar hon loppet. Det var bra springväder, lite blåsigt, men perfekt temperatur med ca 10 grader.

Tiden 3:37:02 räckte till plats 140 av de 2730 kvinnor som tog sig i mål och 13:e plats i åldersklassen (av 413). En bra start på löparsäsongen alltså!