Fyra nya lopp av Micke Näslund

Den 27 augusti avgjordes Finansloppet med start och mål på Stockholms Stadion lockade mer 1200 deltagare enbart arbetande i finansbranschen. Mikael Näslund var länge med i täten men kunde inte hålla två av de snabba konkurrenterna bakom sig på upploppet utan slutade trea bara nio sekunder efter vinnaren David Olerup. Totalt 427 herrar i mål.

Den 7 september var det så dags för den andra upplagan av Hagaloppet i Stockholm. Det 10 km långa loppet vanns av Mikael Näslund som på den kuperade grusbelagda banan fick kämpa för att hålla förstaplatsen ändå in i mål där klockan stannade på 36.10. Totalt 68 deltagare i mål denna soliga söndagseftermiddag.

I finalen av Ursvik XTreme Trail den 9 september slutade Micke Näslund på en fin femteplats av de 50 deltagarna i tävlingsklassen. Banan var i överlag torr och 15 grader och växlande molnighet gjorde att förhållandena för snabb löpning var i det närmaste ideala.

TOUGH VIKING är Nordens största och brutalaste Obstacle Race och består av hårda, blöta och utmanande kilometrar fyllda med massor av brutalt stora hinder designade av specialister inom Kustjägarkompaniet. Hindren är konstruerade för att ge deltagarna maximal utmaning och utgörs av bland annat eld, is, el, taggtråd, lera, vass, armgång och amerikanska fotbollslag.
15 km totalt 2934 herrar i mål. Växlande molnighet och ca 15 grader. Micke Näslund kämpade sig in på plats 51 dryga 20 min efter segraren. Några sekunder av den tiden tappade han på upploppet eftersom stötarna från det sista elhindet gjorde att han svimmade en kort stund och vaknade upp med huvudet i gräset innan han kunde ta sig sista biten in i målet!! Snacka om tough viking…

// MW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *