Dubbla Öbackasegrare i Vinterpokalen

Då var den sista deltävlingen av Vinterpokalen avgjord och även denna vinter blev det dubbelseger för Öbacka LK. Jenny Rutström fick ihop 5 vinster, vilket är ostraffbart eftersom det är den totala platssiffran från de 4 bästa av de 6 deltävlingarna som räknas i slutställningen. Detta var Jennys första totalseger i Vinterpokalen och i den första tävlingen den 17 oktober slog hon Annika Wallins gamla banrekord. Det nya lyder på 27.42 efter varvtiderna 13.40 och 14.02. Även undertecknad (Micke Westin) slutade som totalsegrare efter vinster i de fyra första deltävlingarna. Detta var tredje raka totalsegern och även här blev det banrekord i den första tävlingen med 25.32 (12.30 – 13.02).

Övriga öbackingar som genomförde minst fyra lopp och kom med i slutställningen var Erkki Onkamo (8:a med platspoäng 28), Jocke Löfberg (9:a, platspoäng 31) och Klas Hägglund (11:a, platspoäng 48). Utöver detta deltog Annika Wallin i 3 lopp, Ida Höglund 1 lopp och Gunnar Israelsson också 1 lopp. På det hela taget både bra deltagande och bra resultat av klubbens medlemmar.

Samtliga resultat från vinterns tävlingar inklusive slutställningen finns under länken nedan.

Resultat Vinterpokalen 2012/2013

Nästa upplaga av Vinterpokalen börjar i mitten av oktober, men än är det ett tag dit med många spännande tävlingar att delta i.

// MW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *