Dubbelt Öbacka i Kommunterrängen

När årets Kommunterrängserie summeras kan det konstateras att fler deltagare än på mycket länge tagit sig till Bondsjöhöjdens elljusspår under oktober för att mäta sina krafter med likasinnade. Nytt för i år var att serien bara bestod av fyra deltävlingar istället för, som tidigare, fem. Trots detta ökade det totala antalet målgångar med nästan 50 jämfört med ifjol. Snittet per tävling hamnade på 96, vilket kan jämföras med 67 (2010), 41 (2009) och 31 (2008). En stabil ökning alltså som det nu gäller att förvalta väl till nästa höst.

Även detta år kunde Öbacka ta hem slutsegern i båda seniorklasserna. Annika Wallin tog i år hem två vinster och en andraplats. Hon kunde därmed uppgradera fjolårets totalsilver till karriärens andra totalseger i Kommunterrängserien, den första kom 2009.

Trots att det ”bara” blev en delseger för Micke Westin detta år räckte det till den fjärde raka totalsegern i terrängserien knappt för Bondsjöhöjdens Marcus Strömsten som dock vann den inbördes kampen mot Micke med 2-1. Årets snabbaste tid gjordes av Arvid Forss, Åsarna, som bara deltog i en tävling. Totaltrea blev Öbackadebutanten Nisse Dahlin efter bland annat två tredjeplatser.

Roligt att kunna konstatera att Öbacka i år hade två deltagare i P8-klassen. Både Linus Bergman och Agust Neuman gjorde gjorde varsitt framträdande för Öbacka LK på distansen 500 meter.

Slutligen gjorde även pålitlige Lasse Wikberg en start i årets serie då han nöjde sig med att springa ett varv i motionsklassen i den sista deltävlingen.

Totalt gjorde fem Öbackingar 13 starter i årets serie, vilket kan jämföras med fjolåret då åtta löpare gjorde 20 starter. En försämring i uppslutningen från Öbacka alltså, detta får vi jobba på inför nästa höst …

// MW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *