Många mil sedan mitt förra millop…

Var till Jämtland i helgen och passade på att springa Arlajoggen (tidigare Milkojoggen) i Ås. Sist jag tävlade i ett 10 km lopp var i augusti 2008 och enda ambitionen innan kutandet i Ås var att slå den tiden. Nu blev dock sista kilometern en riktigt lång och jobbig spurt, inte för att persa utan för att avancera en placering 🙂 Har knappast någonsin sprungit en kilometer i detta för mig mycket snabba tempo. De sista 400 m innan mål är en lätt uppförsbacke och där lyckades jag gå om och spurta in i mål på en sjätte plats.

Loppet var mycket välarrangerat i alla avseenden men vädret var inte det allra bästa, ca 5 grader, blåsigt och regn i varierande intensitet. Antalet efteranmälda blev därför få men totalt sprang ca 500 löpare någon av sträckorna, Yallaloppet (utan tidtagning), Ekofilen (3 km), Mellanfilen (5 km) och Långfilen (10 km). Långfilen d.v.s. 10 km loppet innebär att springa två varv x 5 km. Dock skilda starter för 5 och 10 km vilket jag tyckte var mycket bra.

Ett stort antal priser fanns på prisbordet både placerings- och utlottningspriser. Vidare ställde flera mycket meriterade löpare/skidåkare upp bl.a. Andreas Svanebo vilken vann herrklassen över 10 km före Jonathan Thoresson och Oskar Kardin. I långa damklassen blev det storslam för Trångsvikens IF vilka tog de 5 första placeringarna med Sara Lindborg på första plats följd av Lena Gavelin, Helena Ekholm, Ida Svensson och Maria Maripuu.