1.26 av Örjan i Vännäs

Våren hade inte riktigt kommit till Vännäs denna lördag. Mulet och bara 5 grader varmt gjorde att man gärna tog en varm dusch så fort som möjligt efter målgång. Tre Öbackalöpare fanns med på startlinjen. Örjan Janulf sprang halvmaran på finfina 1.26.22, vilket räckte till en 8:e plats på Veteran-SM, klass M50. Faktum är att OM Örjan varit ett år äldre och tävlat i M55 hade tiden räckt till guld… Hela tävlingen vanns av Kristoffer Österlund, IFK Umeå, på 1.07.06. Anette Melander slutade 10:a på kvartsmaran. “Löpkänslan kändes bra, men tiden (53.12) kunde gärna fått vara lite bättre” sa Anette efter målgången. Marie Eriksson, Tväråselets AIF, vann på goda 39.17. Även Micke Westin sprang kvarten och tiden 40.34 räckte till en 5:e plats efter en hård uppgörelse med Simon Skoglund, Jalles TC, som slutade 6:a ett par sekunder efter. En överlägsen seger tog Öbackabekantingen André Johansson, Ammarnäs IF, på tiden 37.39. Totalt deltog över 250 löpare i den 25:e upplagan av Vännäs Halvmarathon 2009. //MW